Idag är sista dagen på en månad (minst) som jag får äta godis, dricka läsk och dyl. Kommer att bli tufft men vet att det kommer bli ordentliga resultat om jag klarar det!
 
Till lunch idag blev det en mjukstart till matschemat som drar igång imorgon med Bulgur, Rödspätta coh tomat samt paprika. Riktigt gott! Ska köpa lite roligare kryddor till fisken bara, kommer ju bli en del fisk denna månaden... =P
 
Ska bli riktigt spännande att få se träningsschemat ikväll! Längtar!
 

I övermorgon börjar fitnessfighten! Det är bara jag som kommer tävla men min sambo kommer äta och träna tillsammans med mig, så det blir nya vanor här hemma!
 
Det blir en timmas träning om dagen, med cardio och styrka som ska bygga upp kroppen, öka muskelmassan och minska fettmassan. Det är även ett särskilt matschema man ska äta efter så man ska bli av med sötsuget och få i sig alla nyttiga saker man behöver när man tränar 1 timma om dagen. =)
 
Hoppas på ordentliga resultat efter denna månaden, hade varit en riktig boost om man såg att det verkligen hände något!
 

Just nu händer det både mycket och lite samtidigt i mitt liv. Jobbet rullar på som vanligt, och fritiden spenderas med att plugga, spela LotR TLC, Diablo 3 och göra traderafynd. ^^
 
Dock så bröt min mormor lårbenshalsen för ett par dagar sedan, vilket var mindre trevligt, så på söndag blir det upp till Uddevalla med räkmackor och svagdricka för att gaska upp henne. =)
 
Annars är det dåligt på tröningsfronten nu, har inte tränat riktigt på en vecka minst, vilket är katastrofalt, jag vet. Men det ska blir bättre, bara några dagar kvar till sjag börjar på min månad men 1 h träning om dagen! Fitnessfighten, here we go!
 

Man kan väl säga att det blivit lite dåligt med bloggandet det sista, blir väl så när man har fullt upp med tentaplugg. Har inte blivit så mycket träning det senaste heller, blev en rask 40 min promenad igår och en springtur i tisdags men annars tar jag det ganska lugnt. Annat blir det nästa vecka när jag gjort tentan, då ska träningen igång på allvar igen!
 
Just nu är det mest att fokusera på maten, igår blev det råris från Kung Markatta med en konservburk curry (färdigmat, ajabaja jag vet) och Naan-bröd med sallad till. Mums! Ganska lätt att göra också, förutom att riset står på spisen i en halv evighet innan det ens blir i närheten av färdigt.
 

 
Jag har även bestämt mig för att prova en ny hudvårdsserie, då ingen av de jag provat tidigare fungerar särskilt bra ihop med min hy, inkompatibla skulle jag använda för att beskriva mitt och alkoholbaserade rengöringsprodukters förhållanden. Så nu håller jag på och testar Dermalogica's serie UltraCalming, vilken ska funka mycket bratill känslig och torr hy. Får hoppas på detta!
 
 

Ja, idag blev det sovmorgon, men inte en frivillig och njutbar sådan utan en stressig "varförringdeinteväckarklockan" sådan. Men men, sånt som händer ibland, synd att det hände enda dagen på myxcket lång tid som någon faktiskt var sjuk på jobbet. =/
 
I helgen har det varit dåligt med träning, eftersom jag har varit förkyld har jag inte vågat mig ut och springa och inte heller gå på den Bodycombat jag bokat plats på, vilket var lite synd då det hade varit roligt att få känna på den nya releasen.
 
Nej, helgen har bestått i plugg, plugg och åter plugg. Har gjort tentafrådor, läst PP, läst anteckningar, och är nu helt klar med all Embryologi till tentan. =) Bara 3/4 kvar. ^^ Idag ska det pluggas bål-tentafrågor och även börjas på avsnittet och armen, så nu får det liggas i! Är bara 8 dagar kvar nu!
 

 
Har precis kommit tillbaka från att ha sett Looper på Filmstaden Bergakungen. Var en riktigt bra film, vilket jag väl iofs redan visste eftersom Joseph Gordon Lewitt var med i den, men är riktigt imponerad. Är en film som ska ses på bio, riktigt riktigt bra var den. Sedan gjorde det ju inget att det förutom 2 timmar bra film även var 2 timmar ögongodis. ^^
 

 
 

Denna dagen började ganska dåligt, med ett litet panikångest anfall över min kommande tenta. Känner att jag inte orkar plugga, men vet att jag måste, och att jag borde börjat tidigare och att jag inte kommer ha tillräcklig disiplin för att plugga ordentligt osv... Kort sagt var på rätt så dåligt humör, men då fick jag ett litet sms från ÄLsklingen där han frågade om jag ville äta lunch med honom innan jobbet, vilket jag såklart ville! Det visade sig också vara exakt vad jag behövde, för efter lunchen kände jag att det allt var ganska överkomligt ändå, om jag inte har större problem än en kuggad tenta på läkarlinjen har jag inte så stora problem ändå. Det är bara att plugga och stå i! Det kommer vara värt det när jag går ut från tenta och känenr att jag gjort mitt bästa, och kanske tom känner att jag klarade den! =)
 
Idag blir det ingen träning, eftersom jag mådde såpass dåligt igår och inte känner mig helt bra idag heller blir det lte uppehåll, får äta nyttigt istället. Ställde mig på vågen idag och till min stora glädje(!) hade jag gått ner ytterligare 1 kg och ligger nu alltså på 78 kg. =) Pepp!
 
När jag har gått ner till ca 70 kg ska jag köpa ett par sådana här byxor:
 
 
Riktigt snygga tycker jag dem är, och är något att sträva efter förutom viktnedgången! =)
 

 
Kan ju även tilläggas att jag tränade gym igår, kände mig mycket bättre mitt på dagen, och jag tror nu i efterhand att det bara var en sådan där morgongrej. ^^ Körde lite kondition (10 min) och därefter blev det styrka, mycket ben men en del armar också. Avsluta med en nedvarvande löptur från gymet och hem. =)
 
Känner idag att det tog något, vissa rörelser gör lite ondare än vanligt och den som slår till mig på mina benmuskler kommer få se på andra bullar!
 

...fick jag tidigare idag när jag fick reda på att en sak jag hoppades skulle gå i lås inte gjorde det. Det var änna droppen som fick bägaren att rinna över och jag var riktigt förbannad i säkert en timme innan jag lugnade ner mig ordentligt. Var så arg så jag kokade, och min stackars sambo fick ta emot ett par sms som jag absolut inte tänker upprepa här, bara för att jag var tvungen att gnälla av mig.
 
Jag bara jobbar och jobbar hela tiden, alla helger, kvällar, känns som att jag inte har någon sammanhängande tid ledigt tillsammans med min sambo. Börjar bli riktigt irriterad på det, förstår att det är ont om folk men jag både kan och vill inte jobba alla helger!
 
Ugh! Nej nu får jag ta en paus och lugna ner mig, känner att jag håller på att bli förbannad igen!
 

 
 
Ja då var det bara en timme kvar tills man slutar, och efter det blir det Stadium och inköp av en yogamatta och en träningstopp som passar till BodyCombaten jag ska träna på söndag. Är riktigt peppad!
 

 
 

Ja, så blir det när man inte får äta lika mycket som man är van vid, men det är ju ingen fara att vara hungrig, bara det att man är van vid känslan att aldrig vara hungrig. =/ Småätandet har förstört mig! XD I vilket fall som helst så ser mitt matschema idag ut som följande:
 
Frukost: Risi-frutti (illa jag vet, men vad gör man när man vaknar 15 min innan bussen går), äpple
 
Mellanmål: Yoghurt (Yoggi Jordgubb)
 
Lunch: Kassler och pastagratäng
 
Mellanmål: Yoghurt, banan
 
Middag: Spagetti med chiliräkor
 
Kvällsfika: Äggmacka, liten skål med aprikoskräm (lågkalori)
 

 
Har börjat laga ordentlig mat nu, så att det inte blir något slarvande med Burger King på väg hem från jobbet eller så, man har ju faktiskt tid att ställa sig och laga middag, behöver inte vara någon trerätters med hela köret. ^^
 
Jag tycker ju faktiskt att det är roligt att laga mat, det är bara det att nu när jag börjar få en del att plugga på (som t.ex. en tenta som närmar sig) så känns all tid förutom pluggtid eller slapptid för mig som bortslösad tid. =/
Så därför gäller det att peppa sig till träning och nyttig mat, annars blir det lätt att man faller ur de bra vanor man börjat med! Dock så tycker jag att det är helt ok att ta en skål med nötter el dyl om man ska sätta sig och plugga, för då måste man ha något litet att motivera med. ^^ I alla fall fungerar jag så.
  

Jaha, då börjar man dagen med att näsan bara rinner och man glömde glasögonen hemma. Underbart! Var ute och sprang  6,5 km igår, vilket gick riktigt bra. Gick inte supersnabbt men var det snabbaste jag sprungit hittills. =)
 
Hade egentligen tänkt att gymma idag men när jag känner mig lite halvdan så vill jag inte riskera ngt utan det får bli en vilodag istället. =) Tränade ju som sagt var faktiskt igår. ^^ Känns ganska överkomligt att springa en mil innan jul, när jag ändå är uppe på 6,5 km så är det ju bara 3,5 km kvar, vilket jag tror att jag skulle orka springa, bara väääldigt långsamt i nuläget. Innan jul ska det vara i närheten av 1 timme på milen, vilket jag verkligen hoppas och tror på att jag kan klara av ! =)
 
Igår blev det en ny maträtt som jag inte testat att laga förut, "dietistens Carbonara". Riktigt gott, och ska vara nyttigt också så jag är nöjd. ^^
 

 
 

Har börjat läsa många olika träningsbloggar det senaste, och de är faktiskt riktigt inspirerande. Att se hur andra lyckas med sina mål och lämpar får en själv att inse att det går faktiskt att göra något åt det man inte är nöjd med i livet! =) Hittade en bra inspo-bild:
 
 
Kan ju säga att det var precis så jag kände i slutet av min löprunda igår! Men jag klarade 6 km i ett sträck, riktigt nöjd!
 

En snabb bild från när bästa Emma fyllde 20. Är ett tag sedan nu men ändå. ^^ Finaste är hon! <3